VÄLKOMMEN!

Här är butiken för dig som när ett genuint trädgårdsintresse. Med stort sortiment, kunnig personal och attraktivt läge endast ca 10 minuter med bil från Göteborgs centrum, kan vi erbjuda dig allt inom växter såväl inom- som utomhus.


ÖPPETTIDER

Vardagar 9-18
Lördagar 9-16
Sön/Helg 10-16

Kristi himmelfärdsdag
10-16
Fredag 10 maj 9-18
6 e juni 10-16 Midsommarafton 9-14 Midsommardagen stängt.


HÄR FINNS VI

Stationsvägen 1A
435 37 Mölnlycke

Klicka här för karta!


KONTAKTA OSS

031-88 05 65
info@molnlyckegardencenter.se


Miljödiplom

Vi är miljödiplomerade!

Klicka här för mer information.


euroflorist

SKICKA BLOMMOR!

Genom Euroflorist kan du blommografera tvärs över gatan eller till andra sidan jorden.


TIll BoGrönst hemsdia


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Årets perenn 2017

Krypflox (Phlox stolonifera ´Alba´)

årets perenn

Krypflox ’Alba’ breder ut sig över marken som det fräschaste täcke du kan tänka dig. Det intensivt gröna bladverket i kombination med blommorna, som är de vitaste av vita, ger växtväven en unik lyster.

Årets perenn 2017 är en frodig och tät marktäckare med ljuvlig blomning i maj-juni. Blommorna är riktigt vita, 2-3 cm stora och sitter i klasar i toppen av cirka 15 cm höga blomstänglar. Plantorna blommar rikligt och de vissnande blommorna försvinner sedan diskret av sig själva, utan puts. Resten av säsongen står det fräscha bladverket för skönheten. Krypflox ’Alba’ grönskar tidigt på våren och i skyddade lägen är den dessutom mer eller mindre vintergrön.

Precis som det vetenskapliga namnet säger är det här en växt som bildar stoloner, alltså ovanjordiska utlöpare. De rotar sig efterhand och plantorna breder ut sig frodigt, men inte påträngande. På så sätt bildar krypflox ganska snabbt en tät matta. Hur högt bladverket blir beror till viss del på hur mycket plats varje planta har till sitt förfogande. Vanligen blir mattan cirka 5 cm hög men om plantorna står tätt kan den bli något högre.

Trivs nästan överallt

Krypflox ’Alba’ är en lättodlad och frisk växt som är fullt härdig i hela landet. Den trivs i allt från soliga till skuggiga lägen. Ursprunget är dock östra Nordamerikas lövskogar och kanske blir den allra vackrast i halvskugga till skugga. Där får bladen den alldeles egna, friskt gröna tonen och där lyser de vita blommorna som mest. Lundmiljö eller annan växtplats under lövträdskronor är perfekt men krypflox platsar i många typer av planteringar. Det är också en växt som är flexibel när det gäller jorden. Den trivs utmärkt i de flesta jordar som inte är utpräglat torra eller fuktiga. Även när det gäller pH-värdet är krypflox tolerant.Rabatt- och planteringsförslag

Här finner du inspiration till dina rabatters utseende och innehåll.
Klicka på bilderna för att öppna i pdf-format. Skriv ut planteringsförslaget
eller spara det på din hårddisk.


viburnum

Kejsarolvon – Viburnum bodnantense

Sprider väldoft redan i februari!

Man kan bli lite förvånad när man en dag i februari plötsligt känner en söt blomdoft i trädgården. Det är det tidigblommande hybridkejsarolvonet ’Dawn’ som har öppnat knopparna till sina svagt rosa blommor och påminner oss om att det blir en vår i år också.

’Dawn’ sätter sina mörkrosa blomknoppar på hösten och redan då kan en del blommor slå ut och sitta kvar medan löven faller och vintern anländer. Blir det kallt fryser blommorna bort, men under milda vinterperioder slår fler knoppar ut efterhand, ända fram till den huvudsakliga blomningen som äger rum på vårvintern.

De sågtandade bladen växlar i färg mellan brungrönt och mörkgrönt. Om hösten blir busken återigen en extra färgklick i trädgården med sin rödvioletta bladfärg.

Hybridkejsarolvonet trivs i sol eller halvskugga i de flesta väldränerade trädgårdsjordar upp till zon 3. Den blir 2 till 2,5 meter hög och ungefär hälften så bred.


Hamamelis

Trollhassel – Hamamelis

Vinterblommande skönhet!

Redan så här års kan man njuta av blommande buskar i trädgården. En av de allra tidigaste är trollhasseln. En mild vinter kan busken värma upp våra frusna själar med lysande gula, orange eller röda blommor redan före jul och sedan fortsätta blomma ända till april.
Därefter slår de gröna, hasselliknande bladen ut, som till hösten återigen värmer oss med sina vackra höstfärger, från gult till orangerött.

Det finns tre vinterblommande arter av trollhassel i handeln: Hamamelis mollis, Hamamelis japonica och Hamamelis x intermedia, hybdridtrollhassel. Hybridtrollhassel är en korsning av de två tidigare arterna, för att få fram större och mer färgstarka blommor. Utöver dessa finns det naturligtvis en mängd sorter med olika kvaliteter.

Utöver att vara vackra doftar exempelvis flera av sorterna gott. En av de mest väldoftande är Hamamelis mollis ’Pallida’, som blommar i vackert gult. Luktar gott gör också de orangegula blommorna på Hamamelis x intermedia ’Orange Beauty’.

Trollhasseln planteras i väldränerad, mullrik jord där den står skyddad från de kraftigaste vindarna. Busken trivs även bra i surjordsplanteringar, där den kan skapa en fin kontrast till exempelvis rhododendron. De flesta sorterna är härdiga till zon fyra och blir två till tre meter höga, luftigt växande buskar.

Med sin ovanliga blomningstid och vackra höstfärger är trollhasseln en växt som skulle göra sig fint i fler trädgårdar.